{ "title": "Yemek Sodası Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Yemek-Sodasi-Formulu-26.png", "date": "19.01.2024 12:09:02", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Yemek sodası formülü, yemek sodası olarak bilinen sodyum bikarbonat, beyaz toz, kristal halde bulunan sodyum tuzlarından bir tanesidir. Mutfak hayatımızın içerisinde sürekli kullanmış olduğumuz sodyum bikarbonat hanımlar arasında kabartma tozu olarak bilinmektedir. Kabartma tozunun içeriğinde bulunan ana madde sodyum bikarbonattır ve yemek sodası olarak da tabir edilir. İlk defa 1791 yılında Fransız kimyager Nicolas Leblanc tarafından yemek sodası olarak bilinen sodyum karbonat üretilmiştir. 1846 yılında da yemek sodası üreten ilk firma kuruldu. Yemek sodası formülü günlük hayatımızda o kadar çok yerde kullanılmakta ki; Yemeklerden, pastalara, kurabiyelere, diş temizliği, ev temizliği ve aklınıza gelebilecek pek çok yerde.

Yemek sodası formülünün özellikleri nelerdir?

Yemek sodası olarak bildiğimiz sodyum bikarbonatın formülü, suda çözünebilme özelliğine sahiptir. Sodyum bikarbonat formülü su ile karıştırıldığında suyun içeriğini alkali hale getirmektedir.

NaHCO3 olan yemek sodası formülü pek diğer element ile tepkimeye girebilme özelliğine sahiptir. Yemek sodası formülü böylece pek çok alanda kullanım yeri bulmaktadır.
Görüldüğü gibi yemek sodası formülü NaCHO3 sadece kimyasal bir bileşik değil aynı zamanda günlük hayatta pek çok yerde kullanım alanı olan özel bir bileşik olma özelliğine sahiptir.
" } ] }