{ "title": "Trigonometri Toplam Fark Formülleri", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Trigonometri-Toplam-Fark-Formulleri-21.jpg", "date": "23.01.2024 03:06:32", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Trigonometri Toplam Fark Formülleri, Üçgenlerin kenarları ile açıları arasındaki ilişkileri belirlemek için kullanılan formüllerdir. Matematiğin uygulandığı tüm dallarda kullanılır.

Trigonometride Özel Açılar

Trigonometride formüllerin çözülebilmesi için bazı değerlerin ve terimlerin bilinmesi gerekir. O nedenle örnek olarak ABC dik üçgeni verilebilir. A açısının kaşı kenarı a birim, B açısının karşısı b birim ve C açısının karşısı c birim olarak kabul edilsin. Siniüs“sin” ifadesi, Kosinüs“cos” ifadesi, Tanjant“tan” ifadesi, Kotanjant“cot” ifadesi, Sekant \"sec\" ifadesi, Kosekant ise \"csc\" ifadesi ile gösterilir. Bunun sonucunda:
Trigonometri Toplam Fark Formülleri Nelerdir?
Trigonometri Toplam Fark Formülleri ve Çember İlişkisi

Sadece özel açıların değil diğer tüm açıların trigonometrik formüllerini bulabilmek ve kullanabilmek için çember kullanılır. Çember üzerinde saat yelkovanının ters yönü olarak ayarlanmıştır. Çember üzerinde bulunan birinci bölgedeki bir noktayı başlangıç noktasına birleştiren doğru ile merkez ekseninin pozitif yönü arasında yer alan açıya A değeri verildin. Diğer açıların A cinsinden değerleri şöyledir:

2. Bölge
3. Bölge
4. Bölge
Trigonometri Toplam Fark Formülleri Matematiksel Karşılığı Nedir?

" } ] }