{ "title": "Sodyum Klorür Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Sodyum-Klorur-Formulu-73.jpg", "date": "18.01.2024 22:24:55", "author": "Samet Bozkurt", "article": [ { "article": "
Sodyum Klorür Formülü, Sofra tuzu olarak tanımlanır. Sembolü NaCI olarak adlandırıldı. Sodyum klorür formülü, beyaz kristalli bir bileşiktir. Sofra tuzu yıllarca her canlının kullandığı ve zorunlu kaldığı bir bileşendir. Ticari olarak da kullanılan bir besin kaynağıdır. Sodyum klorür formülü kan plazması dahil hücre dışında bulunan sıvılarda yer alan başlıca bir iyondur. Bu durumda tüm canlılar için yaşamı destekleyici unsura sahip bir bileşendir.

Tarihte tuz beyaz altın olarak adlandırıldı. Bazı bölgelerde tuz yasaklansa da bu durum tuzun ticari bir unsur olması ile sonlanmıştır. Beslenme rejimlerinin olmazsa olmazlarından olan sodyum klorür formülü çoğu tuzlardan oluşmaktadır. Belli ölçülerde vücudun tuz alması baklagiller, sebzeler, meyvelerden karşılanabilir. Bitki ağırlıklı minerallerin tuz oranı yetiştiği bölgenin coğrafi faktörüne göre değişir. Çünkü bitkilerin yetiştiği toprak içindeki mineral seviyesi bölgeden bölgeye değişir.

Sodyum Klorür Özellikleri Nelerdir?

Saf sofra tuzunun erime derecesi 801 derece olarak saptanmıştır. Erime gerçekleştiğinde bileşikte bozunma gerçekleşmez. Saf sofra tuzunun buhar haline alması ise 1440 derecede gerçekleşmiştir. Sodyum klorür formülü saf, kokusuz ve beyaz kristalize bir yapıda olan bileşendir. Sofra tuzu doğada, denizde, kaya tuzu olarak ve kurumuş şekilde iç denizlerin yatağında çözünmüş bir yapıda bulunur.

Vücuttaki Görevleri
Sodyum Klorür Eksikliği
" } ] }