{ "title": "Magnezyum Nitrat Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Magnezyum-Nitrat-Formulu-43.jpg", "date": "20.01.2024 12:55:38", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Magnezyum nitrat formülü: Magnezyum nitrat özellikle bitkiler için olması gereken en önemli değerlerden biridir. Bitkilerde magnezyum nitratın bu kadar önemli olmasının nedeni ise bitkilerde bulunan klorofilin adlı maddenin temelini oluşturmasıdır. Magnezyum nitrat olmasa bitkide bulunan klorofilinde olmaz. Bitkinin gövdesine birçok vitaminin alınmasında büyük rol oynayan magnezyum nitrat bitkide mutlaka bulunmalı ki bitki sağlıklı gelişimini tamamlayabilsin. Magnezyum nitratın bitkide azalması bitkinin sağlıksız bir görünümde olmasına neden olmaktadır. En büyük belirti ise bitkinin damarlarında bulunan canlı yeşil rengin yavaş yavaş kaybolarak sarımsı bir renk almasıdır. Bitkinin solmuş ya da yaşlanmış bir görünüme sahip olmaması magnezyum nitrat değerlerine bağlıdır.

Magnezyum nitrat formülü azotlu ve magnezyum içeren gübrelerde kullanılarak bitkilerin daha sağlıklı gelişmesi için fayda sağlanmak amaçlanarak kullanılmaktadır. Magnezyum nitrat eksikliği bitkilerin yapraklarının yeşil renkten çıkıp bazen kırmızımsı, bazen cansız sarımsı, bazen ise moru andıran bir renge dönüşmesine neden olmaktadır. İlk olarak bitkinin alt yapraklarında kendini gösteren ve alt yaprakların renk değişmesine neden olan magnezyum nitrat eksikliği durumunda yetiştiricinin bitkinin dibine magnezyum nitrat formülü kullanılarak elde edilmiş gübrelerden kullanması gereklidir.

Magnezyum nitrat formülü: Mg (NO3) 2 6H2O olarak bilinmektedir. Kısaca Mg (NO3)2 olarak da karşılaşabilirsiniz. Bu formül çoğu bitki yetiştiren kişiler tarafından bilinmektedir. Özellikle bitki yetiştiricilerinin önem vermesi gereken magnezyum nitrat bitki köklerine ve alandaki toprak üzerine bir miktar serildikten sonra bitki zaman zaman sulanmalıdır. Bitkilerin yapraklarında bu şekilde kısa sürede canlılık sağlanacak ve bitki çok daha sağlıklı bir görünüme ulaşacaktır. Üstelik bitki diplerindeki gübrelerin magnezyum nitrat tarafından zenginleştirilmiş olması bitkinin çok daha çabuk yetişmesine de fayda sağlamaktadır.
" } ] }