{ "title": "Glikol Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Glikol-Formulu-13.jpg", "date": "21.01.2024 19:07:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Glikol Formülü; Glikol aseton, su ve alkol ile karıştırılarak elde edilen eterde hiçbir şekilde çözünme olmayan tatlı, renksiz ve viskoz bir alkoldür. Glikozun donma noktası eksi on üç derece kaynama noktası ise tam yüz doksan sekiz derecedir. Glikolun donma noktasının kaynama noktasına göre daha düşük olması glikolün özelliğini artıran bir özelliktir. Glikol su ile karıştırıldığında donma noktası daha fazla düşmektedir. Glikol ayrıca radyotörlerde antifriz amaçlı kullanılan bir maddedir. Hemen, hemen her alanda rahatlıkla kullanılan glikol uçakların yüzeyinde buz oluşumunu engeller. Uçaklarda buzlanmayı önleyen glikol; reçine, deterjan, mum, parlatıcı ve sentetik yapımında oldukça sık kullanılan bir maddedir.

Glikol Formülü
" } ] }