{ "title": "Fosforik Asit Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Fosforik-Asit-Formulu-39.gif", "date": "21.01.2024 01:01:07", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fosforik asit formülü, Fosforik asit kimyasal bir maddedir. Kristalimsi renksiz bir görünüme sahiptir. Fosforik asit su kıvamından biraz daha koyudur. Fosforik asidin kıvamı tarif edilirken şurup kıvamı ile tarif edilmektedir. Fosforik asit 2 çeşittir. Birincisi gıda sektöründe kullanılan fosforik asittir, ikincisi ise endüstriyel sektöründe kullanılan fosforik asittir. Gıda sektöründe kullanılan fosforik asit özellikle içeceklerin asitli bir tada kavuşmasında kullanılmaktadır. Endüstriyel fosforik asit ise kalsiyum fosfat içerikli kayalardan kopan parçacıkların sülfirik asit ile ısıtılması ile elde edilerek kullanılmaktadır. Fosforik asit formülü birçok alanda kullanılarak hayatı kolaylaştırmaktadır. Metal işlemelerde kullanılabilen fosforik asit formülü tarım sektöründe, çeşitli deterjanlarda ve temizlik malzemelerin genelinde kullanılmaktadır. Fosforik asit formülü tekstil sektöründe de kimyasal olarak kullanılabilen bir maddedir. Deri üretim sektörlerinde derilerin parlaklık kazanma işlemlerinde ve tabaklama olarak adlandırılan işlemde de yine fosforik asit kullanılmaktadır.

Fosforik asit formülü, H3PO4 olarak bilinmektedir. H3PO4 formülü ile hazırlanan gıdalarda yine günlük hayatta sürekli olarak kullandığımız gıdalardır. Özellikle yaz aylarında devamlı olarak tüketilen asitli içeceklerin içeriğinde fosforik asit bulunmaktadır. Rafine yağlarda, maya üretimlerinde ve daha birçok gıdanın hazırlanmasında içerik olarak fosforik asit kullanılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra fosforik asit diş tedavilerinde de kullanılmaktadır. Diş yüzeyinin temizliğinde kullanılan fosforik asit daha farklı birçok alanda karşımıza çıkmaktadır. Bazen kozmetik sektöründe kullanılan fosforik asit bazen de çok farklı bir alan olmasına rağmen gıdalarda bakteri oluşmaması için kullanılabilmektedir.

Fosforik asit formülü kullanılarak ve bu formül başka bileşiklerle birleştirerek veya çeşitli işlemlerden geçerek farklı farklı alanlarda kullanılabilir hale getirilmiştir. Fosforik asit cilt üzerinde, gözlerde ve nefes borusunda yani solunum yollarında ciddi yanıklara neden olabilir. Fosforik asidin dumanının solunması ve işlemden geçmemiş gıda sektörüne uygun hale getirilmemiş durumda tüketilmesi hayati tehlikeye enden olmaktadır. Fosforik asit bu nedenle kapalı ambalajlarda muhafaza edilmelidir. Ayrıca kuru yerlerde saklanmalıdır.
" } ] }