{ "title": "Etil Alkol Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Etil-Alkol-Formulu-57.jpg", "date": "20.01.2024 07:46:34", "author": "Sema KÜÇÜK", "article": [ { "article": "Etil alkol formülü alkoller arasında anılan en önemli üyesidir. Etil alkol formülü C5H5OHdır. Etil alkol formülü doymuş bir hidrokarbon olan etanın altı hidrojeninden birinin yerine bir hidroksil grubunun geçmesiyle oluşur. Etil alkol formülü Renksiz yanıcı bir kimyasal bileşik bir formüldür. Etil alkolü alkollü içeceklerde kullanılan tek alkol türüdür. Bazen de şurupların içerisinde çözücü olarak kullanılır. Şeker içeren tarımsal ham maddelerden fermantasyon uygulanması sonucu oluşan alkollerdir. Etil alkol formülü tamamen parçalandığında 100 gram fruktozdan 51,1 gram etil alkol, 48,9 gram karbondioksit verecek şekilde parçalanırlar. Endüstriyel etil alkollerin çoğu denaturedir. Yani içildiği zaman insan vücudunda zararlı etki yapacak maddeler vardır. Bunlar, pridin ve metanoldür.

Etil Alkol Formülü Özellikleri Nelerdir?
Etil Alkol Formülü Fermantasyonu

Hans Buchner ve Eduard Buchner adlı bilim adamları etil alkol fermantasyon ile ilgi çalışmalarda bulunmuşlardır. Meyveleri reçel halinde sakkaroz içinde saklamayı düşünmüşler ve daha sonra sakkarozu meyve özleri içine ilave etmişlerdir. Bu süre içerisinde sakkaroz etanole dönüşmüştür. Bu dönüşüm tamamen rastlantıdır. O günden bu yana fermantasyonun sadece canlılara özgü mekanizmalarla oluştuğu gözlenmiştir. 1907 yılında Eduard Buncher fermantasyonun cansız hücrelerde de oluştuğunu ortaya çıkarmıştır.
" } ] }