{ "title": "Binom Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Binom-Formulu-16.gif", "date": "21.01.2024 00:48:00", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Binom Formülü: (A + b) n şeklinde tanımı tanımlanan binom formülü açılımıyla a, b∈ R, n∈ N olarak iki terimli ifadelerin pozitif bir tamsayı olan kuvvetlinin açılımı bulunur. Binom formülü açılımının çarpanlarına ayırma, alt kümesi sayılarını bulma ile olasılık hesapları için, geniş kullanımı olan alanları vardır ve bu nedenle cebir öğretimi içinde önemlidir.
(A + b) n ifadesinde eşitin bulunmasında, (A + b)'nin kendisiyle n kere çarpılacağı bellidir. Bu duruma n=2, n=3, n=4 ile misal şeklinde verip bir genelleme yapmak yerinde olabilir.
(A + b)1= a + b. (A + b)2'yi bulmak adına (A + b) ile (A + b)'le çarpılır. (A + b)3 'ü bulmak için de (A + b) ve (A + b) ile (A + b) çarpılır. Veya (A + b)2'nin sonucu ile (A + b) çarpılır. (A + b)4 'ü bulmak için de (A + b) kendi kendisiyle dört defa çarpım yapılır ya da (A + b)3 'ün sonucu ile (A + b) çarpılır." } ] }