{ "title": "Ardışık Sayılar Formülleri", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Ardisik-Sayilar-Formulleri-52.png", "date": "20.01.2024 09:32:07", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Ardışık Sayılar Formülleri, Matematik sayesinde; hesaplaması oldukça zor olan işlemler belirli bir kural dahilinde rahatlıkla çözülmektedir. Bu çözümler yapılırken Uzman matematikçilerin asırlar önce bulmuş olduğu kurumlar ve formüller hala geçerliliğini korumaktadır. Formüllerin varlığı sayesinde yapılacak olan işlemler kısa bir sürede hesaplanarak; İş ve sosyal yaşantının kolaylaşması sağlanmıştır. Matematik konu anlatımları içerisinde yer alan ardışık sayılar formülleri yaşamın kolaylaşmasını sağlamaktadır. Ardışık sayılar formülleri incelendiğinde yapılacak hesaplamaların kolaylıkla yapılmasını sağlayan işlem ve formüller bir bütün halinde verildiği gözlemlenmiştir.

Ardışık Sayıların Rakamlarla Gösterilmesi

Ardışık sayılar belirli bir kurala göre hesaplanmakta olup aşağıda ardışık sayılarını formüllerini yer almaktadır.
Yukarıda belirtildiği üzere ardışık sayılar formülleri rakamsal olarak ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra (+ pozitif) olarak nitelendirilen durumlar da ise sonsuzluk olarak anlaşılmaktadır. Yani 0 ve sonrasındaki bütün sayılar pozitiflik (+) içermekte olup sonsuza kadar gittiğini gösterir.

Ardışık Sayılar Formülleri Gösterimi

Matematik problemleri çözülürken uzun rakamlar kullanılmak yerine harf ve semboller kullanılmaktadır. Ardışık sayılar formülleri düzenlenirken semboller kullanılmıştır. Matematikte ardışık sayı problemlerinde (N) sembolü bir tam sayı olarak nitelendirilerek formalizme edilmiştir.

(N) bir tam sayı olarak değerlendirildiğinde
Not: Bütün çift sayıların birbiri ile toplanması halinde toplam daima çifttir. Ayrıca ardışık sayılar formülleri incelendiğinde ardışık iki sayının toplamı daima tektir

Ardışık Sayılar Formülleri ile Pratik Soru Çözümü

Yukarıda ardışık sayılar formülleri hakkında detaylı olarak bilgi vermiş durumdayım. Önemli olan bu formülleri sorular üzerinde uygulayabilmektedir. Konuyu pekiştirmek amacıyla aşağıda örneklerden faydalanabilirsiniz.

ÖRNEK: Ardışık iki sayının toplamı 81 ise bu iki sayı kaçtır?

CEVAP: Sayılar ardışık ve bilinmediği için sayılardan birine (N) diğerine (N+1) denilir.
Sonuç olarak ardışık sayılar formülleri kullanılarak sayılardan birinin 40 ve diğerinin de 41 olduğu ortaya çıkacaktır. Bu problemde anlaşıldığı üzere ardışık sayılar formülleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Şayet bu formüller bulunmuyor olsaydı bu defa tahmin yürütme ve deneme yanılma yöntemi ile işlemler çözülecektir. Bu durumda kişinin ciddi zaman kaybetmesine neden olacaktır.
" } ] }