{ "title": "Alüminyum Karbonat Formülü", "image": "https://www.formul.gen.tr/images/Aluminyum-Karbonat-Formulu-65.jpg", "date": "21.01.2024 04:57:55", "author": "ayşegül tunçer", "article": [ { "article": "
Alüminyum Karbonat Formülü: Karbonat molekülü 1C ve 30 atomundan oluşmaktadır. Kimyasal formülü: NH4-2CO3'dür. Alüminyum karbonat formülü bileşiklerin yapılmasını element bileşikler sağlar, elementi yapan aynı değerdeki element atomları arasındaki kimyasal bileşim yok olur. Element atomları bu nedenden dolayı birbirinden ayrılır. Yeni kimyasal bileşim oluşturmak için değişik olan element atomları yan yana gelirler. Bu olayın sonucunda bileşikler oluşturarak tepkimeye girerler. Kimyasal bileşim sayesinde bileşikler yapan değişik element atomları bir araya gelir ve sonuç olarak karbonat oluştururlar.

Atomlar bileşik yaptıkları zaman atomların arasındaki mesafe değişiklik gösterir. Aralarındaki mesafe farklı oldukça atomlar element halinde iken aralarındaki fark oldukça kısa olur. Aralarındaki mesafe atomlar bileşik yaptıkları zaman çoğalır bunun sebebi atomların element halinde belirlemesi ile aralarındaki kimyasal bileşik olduğu veya oluşan kimyasal bağlardan dolayı farklılıklar gösterebilir. Kimyasal maddelerden oluşan birçok içerikten alüminyum karbonat çok daha doğaldır. Karbonik asidin bazları karbonat ile birleşerek meydana gelmiş tuzların genel adına alüminyum karbonat denir. Karbonat CO3 iyonunu yapar metal katyonlar ile tepkimeye giren karbonatlar iyonik beraberlik oluşturur.

Alüminyum Karbonat Formülü Kullanım Alanları

Sentetik ipek, kâğıt, sabun yapımında kullanılır. Alüminyum karbonat aynı zamanda kalsiyum iyonlarını oluşturan cam yapımında sert suda bulunan magnezyum ile tepkimeye girerek çökelti yapması sonucu suyun yumuşamasını sağlar. Sodyum bileşiği halinde de sentezlenir. Ayrıca kimya endüstrisinde de kullanılır. Alüminyumu saflaştırır, karbonat ekmek sodası içerisinde ve sodyum silikat yapımında da kullanılır.

Alüminyum Karbonat Özellikleri Nelerdir?

Eski mısır medeniyetlerinde sabun olarak karbonata benzer bir bileşim maddesi üzerine hücreleri alkali yaparak birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Yumuşak ve hafif bir metaldir.
" } ] }